Tayland’a yerleşmek

Bu konu 10 yanıt ve 2 izleyen içeriyor ve en son  Serkan tarafından 1 ay 3 hafta önce tarihinde güncellendi.

11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)
 

  • Yazar
    Yazılar
  • #24037

    Burak

    Taylanda tamamen yerleşmek istiyorum ne gibi şeylere ihtiyacım olacak, oturma izni çalışma izni gibi şeyleri nereden almam gerek?

    #24038

    Merhaba,

    Maalesef Tayland’da oturma izni veya çalışma izni almak pek kolay değil. Öncelikle, Tayland’da iş bulmanız oldukça zor. Çoğu iş için genelde Taylar tercih ediliyor, Tayca konuşan yeterince kalifiye eleman var. Eğer alanınızda çok iyi iseniz, belki bazı çok uluslu şirketlerde çalışma imkanı var, ancak bu oldukça zor. Batılılar genelde İngilizce öğretmenliği yapıyor, ancak sadece ana dili İngilizce olanlar tercih ediliyor.

    Sizin için en iyi seçenek, eğer sermayeniz varsa Tayland’da kendi işinizi kurmak olacaktır. Buradaki Türklerin çoğu restoran alanında yatırım yapıyor.

    Eğer bir Tay ile evlilik yaparsanız, evlilik vizesi uzatmaları alarak Tayland’da uzun dönem kalabilirsiniz. Tayland’da evlilik konusu için bu başlığa bakabilirsiniz.

    Çok girişli turist vizesi veya öğrenci vizesi alarak Tayland’da uzun dönem kalmak da mümkün. Vize çeşitleri konusunda bilgileri ise bu sayfada bulabilirsiniz.

    İyi günler

    #28544

    Secim Cakmak

    is kurmak icin degil uzun süre o bölgede yasamak istiyorum ekonomik olarak sorunum yok calismadan yasam imkanim var bu durumda neler gerekli bir teminat gerekiyormu ?ayni zaman da isvicre vatandasiyim,, Saygilar

    #28545

    Merhaba,

    Eğer 50 yaş üzeri iseniz, sanırım en kolayı emeklilik vizesine başvurmak olacaktır. Eğer 50 yaş üzeri değilseniz, bir dil kursuna yazılmayı düşünebilirsiniz. Ancak kursa devamlılık sağlamanız gerekiyor.

    Bu opsiyonlar size uygun değilse, öncelikle ülkenizden bir multiple entry vize alabilirsiniz. Vizenizin süresi bittikten sonra ise, komşu bir ülkeye geçerek single entry vize alabilirsiniz. Ancak bunu 3 ayda bir yeniden yapmanız gerekir.

    Eğer o bölgede uzun süre yaşamayı istiyorsanız, Kamboçya’yı da düşünebilirsiniz. Vize kolaylığı sayesinde neredeyse sınırsız olarak kalabilirsiniz.

    İyi günler.

    #28575

    Yukarıdaki mesajıma ek olarak, elite card’a da başvurabilirsiniz, maddi durumunuzun iyi olduğunuzu söylemişsiniz. 500,000 baht (13,540 euro) ödediğiniz takdirde 5 yıllık vize alabiliyorsunuz.

    #28833

    Serdar SEKİ

    Merhabalar.
    Benim Tayland’lı bir arkadaşımın Şirketi var.
    Beni burada çalışıyor olarak gösterebilir mi ?
    Yaklaşık 40 tane personeli var. Tayland devleti benim burada çalışmamı sorgular mı
    Yani beni burda çalışıyor olarak göstermesinin onun ve şirketi için bir sıkıntı oluşturur mu ?
    Teşekkürler

    #28834

    Serdar SEKİ

    Merhabalar Keremcan bey
    Bu size ikinci mesajım
    İlk mesajda sizi eksik bilgilendirdim.
    Tayland’da uzun süre kalmak istiyorum
    Şu anda Bangkok tayım. Bir kez Myanmar’dan çıkış ve giriş yaptım. 10 gün sonra tekrar yapmam lazım
    Taylandlı bir arkadaşımın şirketinden work permit yaptırmak istiyorum. Tayland devleti zorluk çıkartırımı ?
    Work permit almak zor mudur ? Denetimi varmıdır ?
    Şirkette bulunmayacağım için bana veya arkadaşımın şirketine herhangi bir sıkıntı oluşturur mu ?
    Teşekkürler

    #28835

    Merhaba,

    Yapmayı düşündüğünüz şey yasal olmadığı için tavsiye etmiyorum. Öncelikle, çalışma izni almanız oldukça zor, bir süredir Türkler’e zorluk çıkartıldığı duyumları var.

    Ayrıca, aslında çalışmadığınız anlaşıldığı takdirde işveren için muhtemelen oldukça büyük sıkıntı olur, siz de gene muhtemelen sınırdışı edilirsiniz.

    Bu arada, border run yapmak yerine visa run yapabilirsiniz. Malezya, Laos veya Myanmar’daki bir Tayland elçiliği/konsolosluğundan turist vizesi alabilirsiniz.

    İyi günler

    #28881

    Yusuf Akyüz

    Selamlar Keremcan bey

    500000 baht karşılığında 5 senelik vize alabildiğimizi yazmışsınız.

    1) bu vize alındığında 5 senelik oturum denkliğindemidir yoksa giriş çıkış yapma koşullu bir vizemidir ?

    2) Oturum vizesi denkliğinde ise, 10 sene tayland’ta bulunmuş olanlara vatandaşlık veriliyormuş, 5 senesi bu vizeyle kabul edilmiş oluyormudur ?

    3) Elit card başvurusu 3 kişilik bir aileyi kapsamaktamıdır yoksa her bir birey için ayrı ayrı kart başvurusundamı bulunulacaktır ?

    Cevaplarınızı bekliyorum
    Teşekkürler
    İyi günler
    Saygılarımla

    #28882

    Merhaba,

    1. Elite vize aldığınız zaman 5 yıl süre ile Tayland’da kalmak mümkün. Ülkeden çıkış-giriş yapmak gerekmiyor. Her 12 ayda bir en yakınınızdaki göçmen bürosuna giderek kalış sürenizi 1 yıl daha uzatabiliyorsunuz.

    2. Bildiğim kadarıyla Tayland’da 10 sene bulunmuş olanlara vatandaşlık verilmiyor. Vatandaşlığa geçmek oldukça zor ve kompleks bir süreç. Tam olarak emin değilim, ancak elit vizenin vatandaşlığa geçmek konusunda bir etkisi olduğunu sanmıyorum.

    3. Tek kişilik normal paket ücreti 500,000 baht ve bu aile üyelerini kapsamıyor. Ancak özel aile paketleri de var. Mesela 5 yıllık aile paketi ücreti 800,000 baht ve 2 ekstra aile üyesinin her biri için ayrıca 300,000 baht ödemek gerekiyor. Bu paketler hakkında bilgiyi şu sitede bulabilirsiniz: http://www.thailandelite.com/registration/

    İyi günler

    #28892

    Serkan

    Merhaba taylanda sevgilim var yanına gidip geliyorum tayland evlenmek mi daha kolay olur türkiyede mi bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılar

11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Paylaş

Yazar

Scroll Up