#20603
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhabalar,

    Tespitlerinizde haklısınız. Bangkok bu üçlü arasında en hesaplı olarak yaşayabileceğiniz yer, çünkü alternatif çok fazla. Mesela Khao san Road yakınlarında stüdyo benzeri bir odayı aylık 7000 baht civarına kiralayabilirsiniz. Buzdolabınız olacağı için kahvaltı benzeri öğünleri odanızda halledersiniz, ana yemekler ve eğlence için Khao San’a gidersiniz. Burada 40-50 baht’a karnınızı doyurmak mümkün. Ulaşım için de otobüsleri kullanırsınız. Tabii şehir merkezindeki Sukhumvit gibi yerlerde de oda kiralamak mümkün, ancak en ucuz yeme ve içme Khao San civarında. Ancak Bangkok doğayı seven birisi için çok uygun olmayabilir, neticede kalabalık ve gürültülü bir şehir.

    Pattaya benim bir türlü sevemediğim bir yer. Ayrıca çok da pahalı, aylık oda fiyatlarının da pahalı olduğunu tahmin ediyorum.

    Phuket güzel bir seçenek gibi gözüküyor, ben şahsen Pattaya yerine her zaman burayı tercih ederim. Özellikle Kamala plajında uzun dönem oda veya bungalov kiralamanın yaygın olduğunu biliyorum, fakat fiyatlar hakkında bilgim yok. Google’da “phuket rentals” şeklinde bir arama yaparak fiyatlara bakabilirsiniz. Genel yaşam için muhtemelen Phuket de Bangkok kadar ucuz olmayacaktır, sonuçta burası popüler bir turizm destinasyonu. Ancak çevrede çok sayıda doğa harikası bulunuyor.

    Benim uzun dönem kalmak için şahsi tercihim Koh Phangan adası. Sizin gibi ben de doğayı çok seviyorum ve bu adanın büyük bölümü milli park kapsamında. Adada çok sayıda kiralık bungalov bulunuyor ve muhtemelen Tayland’daki en ucuz seçenekler burada. Mesela 2010 yılında aylığı 6000 baht’a kiraladığım orman içindeki mutfaklı bungalovun resimlerini burada görebilirsiniz. Aylığı yaklaşık 3000-3500 baht’a da motosiklet kiralamak mümkün. Bu sayede ada merkezine gidip alışveriş yapabilirsiniz. Adada periyodik partiler düzenleniyor, gece hayatı istediğinizde bu partilere katılabilirsiniz.

    Ancak Phangan kimilerine uzun dönem kalmak için sıkıcı gelebilir, bu durumda ise Koh Samui tercih edilebilir. Muhtemelen Phuket’e yakın bir deneyim sunacaktır, burada da benzer bir yapılaşma var. Dolayısıyla Phangan’a göre daha çok seçenek var, örneğin Samui’de McDonalds var, Phangan’da yok.

    Bu arada Chiang Mai uzun dönem kalmak için bir başka popüler seçenek. Ancak ben plajlara yakın olmayı sevdiğim için burayı tercih etmiyorum.

    Diğer sorunuza gelince, 3G bilgileri için Tayland internet sayfasına bakabilirsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    İyi günler