#22075
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhabalar,

    Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

    Sorunuza gelince, ben şu an Tayland’da değilim, ancak haberleri takip ettiğim kadarıyla durum darbe öncesi duruma göre daha güvenli. Darbe öncesi yaşanan & zaman zaman çatışmalara dönüşen gösteriler artık olmuyor. Zaten olayların tamamına yakını Bangkok’ta oluyordu, siz burada sadece 1 gün kalacaksınız & başınıza bir şey gelme ihtimali çok ama çok düşük. Phuket’te ise her şey normal. Zaten ülke çapında sokağa çıkma yasağı da kaldırılmış durumda. Yani, şu an endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok.

    Aile başına nakit 40,000 Baht bulundurma zorunluluğu ise kağıt üstünde bir detay. Bana bugüne kadar ülkeye girişlerimde bu hiç sorulmadı, sorulanı da duymadım. Yani o konuda da endişelenmenize gerek yok.

    Yalnız anlamadığım bir şey var, AB vatandaşı eşinize vize aldığınızı söylemişsiniz. Buna gerek yoktu aslında, kendisinin de vizeye gerek olmadan Tayland’da kalma hakkı var. 9 günlük bir seyahat için vize almanıza gerek yoktu.

    Söylediğim üzere endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok, gönül rahatlığı ile Tayland’a gidebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir gezi dilerim.

    İyi günler