#23430
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhaba,

    Öncelikle övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

    Sorunuza gelince, Tayland’da cep telefonu fiyatları Türkiye’ye göre daha hesaplı. Mesela ben yakınlarda bir Asus Zenfone 5 satın aldım. Bu telefonun hepsiburada.com fiyatı 700 tl Ancak ben Bangkok’tan 6000 baht, yani yaklaşık 420 tl’ye aldım. Ayrıca, telefonu satın alırken gerekli formu doldurduğunuz takdirde ülkeden ayrılırken %7 oranında vergi iadesi de alabilirsiniz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için Tayland alışveriş sayfasına bakabilirsiniz. Tabii Türkiye’de telefonu ücretli olarak kaydettirmeniz de gerekiyor, ancak gene de daha hesaplı oluyor.

    Bangkok’ta herkes cep telefonu almak için MBK AVM’sine gitmeniz gerektiğini söyleyecektir, ancak MBK aşırı turistik olduğu için genelde yabancılara yüksek fiyatlar söyleniyor. Ratchada bölgesinde bulunan Fortuna Town AVM’si çok daha iyi bir seçenek, burası daha az biliniyor ve fiyatlar çok daha iyi. Fortuna Town’a gitmek için metroyu kullanabilirsiniz, Phra Ram 9 durağında inmek gerekiyor.

    Gitmeden önce fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için de bu siteye bakabilirsiniz. Ancak dükkan fiyatları bazen buradaki fiyatlardan 300-400 baht kadar daha fazla oluyor. Tayland’da uzun süre kalacaksanız direkt bu siteden de sipariş edebilirsiniz, oldukça güvenilir bir sistem.

    Bir de, benim aldığım telefon güneydoğu Asya bölgesine göre optimize edildiği için Türkçe klavye sorunu var. Bunu çözmek de biraz uğraştırıyor, ondan da haberiniz olsun.

    İyi günler