Yanıtla: Tayland’da uzun dönem kalmak

#23518 Yanıtla

Merhaba,

1 ay süresi olan vize muafiyeti hakkı, vize değil. En az 6 ay geçerli bir pasaport ile Tayland’a giderseniz, vizeye gerek olmadan 1ay kalabilirsiniz.

Ayrıca, Türkiye’den tek girişli turist vizesi almak da mümkün. Bu vize ile 2 ay, veya ücretli uzatmayı da kullanarak toplam 3 ay Tayland’da kalabilirsiniz. Vizenizin süresi bittiğinde ise Tayland’a komşu ülkelerden birisine giderek bir tek girişli vize daha alabilirsiniz. Böylece süreyi 6 aya tamamlayabilirsiniz.

Yalnız, turist vizesi ile gittiğinizde çalışmak veya ticaret yapmak teknik olarak illegal. Eğer bu tür faaliyetlerde bulunduğunuz tespit edilirse sınır dışı edilebilirsiniz. İş konularıyla ilgili olarak alınması gereken vize B sınıfı Business vizesi.

Vizeler hakkındaki ayrıntılı bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

İyi günler

Paylaş

Yazar

Scroll Up