Yanıtla: Tayland ‘da evlilik

#23796 Yanıtla

Merhaba,

Bu konuda en güncel bilgileri öğrenmek için Bangkok TC Büyükelçiliğine danışmanızı tavsiye ederim, muhtemelen size yardımcı olacaklardır. Elçiliğin iletişim bilgilerini bu sayfada bulabilirsiniz.

Ayrıca, bir Tay ile evlenince hemen Tayland vatandaşı olamıyorsunuz. Tay vatandaşı olmak için öncelikle “Permanent Residency” izni almanız gerekiyor ve bu kolay bir işlem değil.

Bir Tay vatandaşı ile evli olan yabancılar genellikle bir “Non Immigrant O” vizesi alıyorlar ve bu vize Tayland’da toplamda 1 yıl süre olacak şekilde uzatılabiliyor. Süre bitiminde ise vize yenilenebiliyor. Çalışma izni için ise ayrıca başvurmak gerekiyor. Göçmen olmayan vizeleri ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.

“Permanent Residency” iznine başvurmak için en az 3 yıl süreyle “Non Immigrant O” vizesi ile Tayland’da kalmış olmanız gerekiyor. Fakat bu da başvuru için yeterli değil, diğer başka kriterleri de karşılamanız gerekiyor.

İyi günler

Paylaş

Yazar

Scroll Up