#23923
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhaba,

    Maalesef sorunuza istediğiniz gibi kesin bir cevap veremeyeceğim. Geçen yazdan beri vize konuları tamamen birbirine girmiş durumda. Buna bir de TC vatandaşı olmamız eklenince durum iyice belirsiz bir hal alıyor.

    Arka arkaya alınan turist vizeleri eğer aynı elçilikten alınırsa bazen problem çıktığı duyumları var. Gerçi aynı elçilikten başarılı bir şekilde arka arkaya 2-3 vize alanlar da var. Siz farklı elçiliklerden alacağınız için muhtemelen problem çıkmaz.

    İlk vizenizi ve uzatmanızı kullandıktan sonra yeni bir vize alıp hemen dönmek yerine, Malezya’da bir hafta-10 gün kadar geçirdikten sonra dönmeniz daha iyi olabilir.

    Dediğiniz gibi TC vatandaşlarına bazen zorluk da çıkartılabiliyor. Mesela yakın zamanda buraya yazan bir TC vatandaşı, Kuala Lumpur’dan vize alamadığını ve de Penang’dan deneyeceğini yazmıştı. Eğer kendisinin e-mail adresini bulabilirsem size göndereceğim, vize alıp alamadığını sorabilirsiniz.

    Bu arada, Malezya’dan geri karayolu ile mi döneceksiniz bilmiyorum, ancak Penang’dan Tayland’a giden minibüslerin tercih ettiği Sadao sınır kapısı da oldukça problemli. Bir kaç yıl önce burada beni Türk olduğum için bir köşeye ayırmışlardı ve de üstümde 20.000 baht olmadığı için turist vizem olmasına rağmen rüşvet istemişlerdi. Aynı şey daha sonra başka bir Türk arkadaşımın da başına geldi.

    Vize başvurusunda bulunacağınız zaman Tayland çıkışlı uçak bileti ve otel rezervasyonu gösterirseniz vize alma şansınız daha yüksek olabilir. Bir de, dediğim gibi Malezya biraz problemli olabiliyor, belki Kamboçya veya Laos’u da tercih edebilirsiniz.

    Şimdiden iyi şanslar dilerim.

    İyi günler