Yanıtla: Tayland evlilik vizesi

#24148 Yanıtla

Merhaba,

Hayır, maalesef Tayland vatandaşı olamıyorsunuz. Tayland’da uzun süreli kalmak isterseniz, öncelikle Türkiye veya başka bir ülkeden O sınıfı vize almanız gerekiyor. Daha sonra Tayland’a gittiğinizde bu vizeyi evlilik sebebiyle 1 yıl süreyle uzatabilirsiniz.

Ancak bunun için ayda en az 40,000 baht gelirinizin olduğunu veya vize başvurusu yapmadan evvel en az 3 aydır banka hesabınızda 400,000 baht bulunduğununu ispatlamanız gerekiyor.

En az 3 yıl bu şekilde Tayland’da kaldıktan sonra daimi ikamet (permanent residency) için başvurabilirsiniz, ancak bunun da çeşitli koşulları var ve kolay bir işlem değil.

Tay eşin Türkiye’de ne kadar kalabileceği konusunda ise bilgim yok, onu elçiliğe danışmanızda fayda var.

İyi günler

Paylaş

Yazar

Scroll Up