#24261
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhaba,

    Öncelikle geç cevap için özür dilerim. Yakın zamanda sunucu değişikliği yapmıştım ve teknik bir aksaklıktan dolayı mesajınızla ilgili bilgilendirme gelmemiş.

    Sorunuza gelince, söylediğiniz gibi Tayland’a gittikten sonra 30 gün bitiminde bir göçmen bürosuna giderek vizenizi 30 gün uzatabilirsiniz, veya Türkiye’den turist vizesi alabilirsiniz.

    Türkiye’den alınan tek girişli turist vizesinin ücreti 40$, bu da yaklaşık 1400 baht yapıyor. Tayland’da bir göçmen bürosundan uzatma yaparsanız ise ücret 1900 baht. Yani Türkiye’den vize alırsanız 500 baht kadar kara geçmiş oluyorsunuz.

    Bir de şu var, haberleri muhtemelen takip ediyorsunuzdur, Bangkok bombacısının Türk olduğuna dair güçlü şüpheler var. Bu yüzden, küçük de olsa Tayland’da göçmen bürosunda Türk olduğunuz için zorluk çıkartma ihtimalleri var diye düşünüyorum.

    Yani sonuçta size kalmış, ancak belki Türkiye’den tek girişli vize başvurusu yaparak sağlama alabilir ve 2 ay boyunca kesintisiz Tayland’da kalabilirsiniz.

    Laos konusuna gelince, bu ülke uzun zamandır Türklere vize konusunda zorluk çıkartıyor. Bangkok’taki elçilikten vize almanın zor olduğu konusunda duyumlar var. Size bu siteye bakmanızı öneririm, burada güncel bilgiler var. Mesela en son yazan arkadaş, sonradan iptal ettiği Laos uçak bileti ve kredi kartı fotokopisiyle Bangkok’tan vize alabilmiş. Khon Kaen’deki Laos konsolosluğundan vize almak ise çok kolay, hiç bir şey istemiyorlar. Buradan direkt Vientiane’a devam etmek mümkün.

    Laos’tan Tayland’a geri karayoluyla dönerseniz, yukarıda bahsettiğim sebeblerden dolayı zorluk çıkartma ihtimalleri var. Dönüş uçak biletiniz ve otel rezervasyonlarınız olduğunu söylemişsiniz,bunların yanı sıra bir de yanınızda 20,000 baht nakit para olduğunu görmek isteyebilirler. Bütün bunları gösterdiğiniz takdirde ülkeye girişinize izin vermek zorundalar,

    Mesela ben Türkiye’deki Tayland konsolosluğuna saldırı olduktan 1 hafta sonra Tayland’dan çıkış-geri giriş yaptım, Türk olduğumu görünce beni ayırıp biraz sorguya çektiler, ayrıca dönüş uçak bileti ve 20,000 baht göstermemi istediler. Yani Türklerin yaptığı bazı sorumsuzca eylemlerin cezasını biz çekiyoruz maalesef. Size şimdiden iyi şanslar dilerim.

    İyi günler