Bu başlık için cevap: Tayland evlilik vizesi

#17866

Tayland Dışişleri Bakanlığının sayfasında konu açıkça şu şekilde belirtilmiş: “At the end of the 90-day stay , the foreigner must report to the immigration officer in his or her residence area and report again every 90 days during his or her stay in Thailand. The foreigner may report to the police station if there is no immigration office in his or her residence area.”

90 günün dolma tarihinden 15 gün önce veya 7 gün sonra bir immigration’a veya yukarıda yazdığına göre, bulunduğunuz bölgede immigration yoksa bir polis karakoluna gitmeniz gerekiyor. Ayrıca eşinize veya başka birisini pasaportunuzu vererek yetkili kılabilirsiniz & bu işlemi o kişi de yapabilir. Diğer bir yöntem ise pasaportunuzu posta yolu ile immigration’a göndermek.

Bu işlemi mutlaka bir şekilde yapmanızda fayda var. Eğer işlemi süre geçtikten sonra yaparsanız 2000 baht cezası var. İşlemi yapmadığınız takdirde polis tarafından tutuklanma ihtimaliniz var. Tutuklandığınız takdirde ise ceza 4000 baht.

Paylaş

Yazar

Scroll Up