#21670
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    TC Bangkok Büyükelçiliği konuyla ilgili yeni bir duyuru yayınladı:

    “Tayland Kara Kuvvetleri Komutanı 22 Mayıs 2014 tarihinde saat 16:30 itibariyle yönetime el konulduğunu, bir maddesi hariç Anayasa’nın askıya alındığını, ülke genelinde sıkıyönetim uygulanacağını açıklamıştır.

    Bu bağlamda, ülke genelinde gece saat 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı konulmuştur. Bangkok’ta toplu taşıma araçlarının saat 20:00’den itibaren kademeli olarak sefer yapmayacağı duyurulmuştur.

    Uçak seferlerinde kesinti olduğuna dair bilgi bulunmamaktadır. Havaalanlarına gidişin ve havaalanlarından şehre intikalin sokağa çıkma yasağı saatlerine denk düşmesi halinde, uçak bileti ve pasaport ibraz edilerek en yakın askeri temas noktasına müracaat edilmesi lazım geldiği açıklanmıştır.

    Tayland’da bulunan ve Tayland’a seyahat etmeyi öngören vatandaşlarımızın sıkıyönetim açıklamalarını ve mevcut durumu yakından izlemeleri, sıkıyönetim yetkililerinin ve güvenlik kuvvetlerinin uyarılarına riayet etmeleri, acil durumlarda ve bilgi talepleri için Büyükelçiliğimizle aşağıda sunulan telefon numaralarından (mesai saatleri içinde) ve e-posta adresinden temasa geçmeleri önemle rica olunur.

    Telefon no : +66 2355 5486-87 / 122-123
    e-posta : embassy.bangkok@mfa.gov.tr

    Saygıyla duyurulur”