#24222
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhaba,

    Tayland’da iş bulmak pek kolay bir iş değil. Batılılar tarafından yapılan en yaygın işler İngilizce öğretmenliği ve dalış eğitmenliği. İngilizce öğretmenliği için genelde ana dili İngilizce olanlar tercih ediliyor, dalış alanında ise oldukça fazla rekabet var. Koh Phangan gibi yerlerde yoga eğitmenliği gibi pozisyonlar da var.

    Tayland’da çok sayıda dövme stüdyosu bulunuyor, ancak ben bunlarda pek batılı çalışan görmedim. Eğer alanınızda çok iyiyseniz belki iş bulabilirsiniz ama muhtemelen bunun yasal bir statüsü olmaz. Eğer bir miktar sermayeniz varsa, belki kendi dövme stüdyonuzu açmayı da düşünebilirsiniz. Buradaki yabancıların çoğu kendi işlerini kuruyor.

    “Bulaşıkçılık bile olur” düşüncesini ise unutmanızı öneririm, Tayland’da bu tip pozisyonlar için sırada bekleyen ve karın tokluğuna çalışan 2 milyona yakın Burmalı göçmen bulunuyor.

    İyi günler