#27850
Keremcan Büyüktaşkın
Anahtar yönetici

    Merhaba,

    1. Darbenin turistlere pek bir etkisi yok. Ancak uzun zamandır ülkede turist vizesi ile uzun süre kalmayı zorlaştıran adımlar atılıyor.

    Türklük ve İslam konusunda ise, Bangkok bombacısının üstünden sahte Türk kimliği çıkmasından ve Türkiye’de Tayland elçiliklerine saldırılmasından dolayı, geçen sene Türklerin itibarında bayağı bir düşüş oldu. Uzun süre ülkeye girişte ve çıkışta Türkler sorgulandı. Ben Mart başında Tayland’dan çıkarken bile sorgulandım. Yani dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi burada da artık Türklerin biraz kötü bir şöhreti var.

    2. Samui her zaman körfez adaları arasında en pahalısıydı. Gezginlerden çok turistlere hitap ettiği için fiyatlar daha yüksek. Phangan bence Samui’den daha güzel bir ada. Çok sayıda cennet gibi plaj var, daha yeşil, daha huzurlu ve trafik daha az. Ayrıca Phangan’da emlak fiyatları da Samui’ye göre çok daha hesaplı. Mesela ben aylığı 7000 bahta çok güzel bir bungalovda kalıyordum, Samui’de bu fiyata aynı kalitede bungalov bulmak imkansız.

    3. Ben freelance olarak çalışıyorum. Phangan’da bungalov kiralayıp bilgisayardan işimi sürdürüyorum.

    4. Bangkok’tan uçakla Surat Thani’ye gidip oradan feribotla adalara geçebilirsiniz. Direkt Samui’ye uçmaktan çok daha hesaplı. Mesela AirAsia’nın uçak+feribot kombine seferleri var.

    5. Siz bilirsiniz, önceden görmediğinize göre direkt Phangan’a da gidebilirsiniz. Ama Samui ana karaya daha yakın.

    6. Burada yabancılar daha çok restoran açıyorlar. Türklerin de büyük bölümü bu işte. Turizm acentesi açan da çok var.

    7. Benim bungalovum orman içindeydi, dolayısıyla böcek, kertenkele vb oluyordu. Hatta yılan bile girdi evime. Ama deniz kıyısı bungalovlarda bu problem daha az.

    Phangan’da 3 adet Migros gibi büyük süpermarket var. Bunlarda peynir ve zeytin gibi ürünleri bulmak mümkün. Yumurta ve domates zaten sorun değil. Samui’de bulabileceğiniz ürünler daha çeşitli olabilir tabii. Rakı ise Pattaya’da satılıyor diye biliyorum, belki adalara da gönderirler.

    Harcama alışkanlıklarınız bilmediğim için bütçe söyleyemiyorum, bu herkes için farklı. Ama Türkiye’ye göre kesinlikle daha ucuz.

    8. Söylediğim üzere Tayland’da yaşayan Türkler aracılığı ile rakı alabilirsiniz sanırım. Peynir zaten var, ama Türkiye’ye göre daha pahalı. Ben Yeni Zelanda’dan ithal edilen peynirleri tercih ediyordum. Türkiye’den size yiyecek kolisi de gönderebilirler belki. Tabii kendiniz de yoğurt, peynir ve hatta rakı bile yapabilirsiniz. Ben şu an yoğurt ve bira yapabiliyorum, amacım peynir ve rakı yapmayı da öğrenmek. Internette bu konuda çok sayıda kaynak var.

    9. Resmi olarak 1 litre alkol getirebilirsiniz.

    İyi günler