Tayland ‘da evlilik

Bu konu 1 yanıt ve 2 izleyen içeriyor ve en son  Keremcan Büyüktaşkın tarafından 2 yıl 7 ay önce tarihinde güncellendi.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
 

  • Yazar
    Yazılar
  • #23795

    gökalp

    ben tayland’da tayland’lı bir bayanla evlemek istiyorum gereken belgeler ve evliliğin türkiye’de tanınması için gereken belgeleri öğrenebilirmiyim? ayrıca benim tayland vatandaşlığa geçişim ve eşimin türk vatandaşlığa geçişi ne kadar sürede oluyor? şimdiden teşekkürler…

    #23796

    Merhaba,

    Bu konuda en güncel bilgileri öğrenmek için Bangkok TC Büyükelçiliğine danışmanızı tavsiye ederim, muhtemelen size yardımcı olacaklardır. Elçiliğin iletişim bilgilerini bu sayfada bulabilirsiniz.

    Ayrıca, bir Tay ile evlenince hemen Tayland vatandaşı olamıyorsunuz. Tay vatandaşı olmak için öncelikle “Permanent Residency” izni almanız gerekiyor ve bu kolay bir işlem değil.

    Bir Tay vatandaşı ile evli olan yabancılar genellikle bir “Non Immigrant O” vizesi alıyorlar ve bu vize Tayland’da toplamda 1 yıl süre olacak şekilde uzatılabiliyor. Süre bitiminde ise vize yenilenebiliyor. Çalışma izni için ise ayrıca başvurmak gerekiyor. Göçmen olmayan vizeleri ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.

    “Permanent Residency” iznine başvurmak için en az 3 yıl süreyle “Non Immigrant O” vizesi ile Tayland’da kalmış olmanız gerekiyor. Fakat bu da başvuru için yeterli değil, diğer başka kriterleri de karşılamanız gerekiyor.

    İyi günler

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Paylaş

Yazar

Scroll Up