Aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülkenin vatandaşlarına Tayland vizesi gerekmiyor. Vizeye gerek olmaksızın Tayland’da 30 veya 15 gün kalma hakkı tanınıyor.
Daha uzun süre Tayland’da kalmak isteyenlerinse turist vizesi almaları gerekiyor. İsteğe göre tek girişli veya çoklu girişli vize alınabiliyor.
Tayland’da çalışmak, iş kurmak, eğitim görmek, bir Tay vatandaşı ile evlenmek veya emekliliğini Tayland’da geçirmek isteyenlerin ise göçmen olmayan vizesi almaları gerekiyor.
- Vize Muafiyeti
- Geliş-Gidiş Kartları
- Turist Vizeleri
- Göçmen Olmayan Vizeleri
- Süre Aşımı
- Göçmen Büroları
- Vize Koşusu
- 90 Gün Bildirimi
- Yeniden Giriş İzni
- Kayıp Pasaport
- Elit Kart
Vize Muafiyeti (Visa Exemption)
Tayland’a hava yolu ile giriş yapan ve giriş tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli bir pasaporta sahip olan TC vatandaşları, 30 gün boyunca Tayland vizesi gerek olmaksızın ülkede kalabiliyorlar.
Tayland’a girişte basılan damgadaki Admitted Until yazısının yanında bulunan tarihe kadar ülkede kalınabiliyor. Ülkeye havayolu ile her girişte yeni bir 30 gün kalma hakkı veriliyor.
Tayland’a kara yolu, demir yolu veya nehir/deniz yolu ile komşu bir ülkeden giriş yapanlar ise 15 gün kalma hakkına sahip oluyor. Ancak, G7 üyesi ülkelerden birinin pasaportuna sahip olanlar bu yolla giriş yaptıklarında da 30 gün kalma hakkına sahipler.
30 gün kalma hakkı, Tayland’daki göçmen bürolarından 1900 baht karşılığında bir defaya mahsus olmak üzere 30 gün daha uzatılabiliyor. Bu şekilde, isteyenler vizesiz olarak 60 gün boyunca Tayland’da kalabilirler.
Teknik olarak, tek başına seyahat edenlerin Tayland’a girebilmeleri için yanlarında 20,000 baht, aile olarak seyahat edenlerin ise 40,000 baht’a eşdeğer paraları olması gerekiyor, ancak bu kural hemen hemen hiç uygulanmıyor. Kuralın bu sıralar tek uygulandığı yer ise Tayland-Malezya sınırında bulunan Sadao sınır kapısı. Burada yanınızda 20,000 baht yoksa rüşvet istenebiliyor.
Yine teknik olarak, ülkeye giriş yapabilmek için ileri tarihli Tayland çıkışlı bir uçak biletinizin de olması gerekiyor, ancak bu kural da hemen hemen hiç uygulanmıyor. Ancak, eğer sadece gidiş biletiniz varsa Tayland’a gideceğiniz uçağa alınmama ihtimaliniz var. Bu yüzden, tek yön bileti olanların havayolu yetkililerine göstermek için Air Asia gibi ucuz bir firmadan Tayland çıkışlı bir bilet almalarında büyük fayda var.
Pasaportunuzun Tayland’a giriş yapacağınız tarihten itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmasına dikkat etmekte de fayda var. Aksi takdirde, havayolu yetkilileri tarafından uçağa alınmama ihtimaliniz var.
Yeni uygulanmaya başlayan yasaya göre, kişilerin vizesiz kalma hakkını suistimal ederek ülkede uzun dönem kalmalarına müsaade edilmeyecek. Bu yüzden de karayolu ile ülkeye çok fazla giriş-çıkış yaptığı gözüken kişiler ülkeye alınmayabilecekler.
Geliş ve Gidiş Kartları (Arrival & Departure Card)
Ülkeye giriş yapmak üzere seyahat edilen uçak, feribot veya trende yolculara Geliş ve Gidiş Kartları dağıtılıyor. Geliş kartını eksiksiz olarak doldurmanız ve pasaport işlemleri sırasında görevliye teslim etmeniz gerekiyor.
Gidiş kartı ise pasaportunuza zımbalanıyor ve bu kartı kaybetmemeniz gerekiyor. Ülkeden çıkış yaparken gidiş kartını doldurmanız ve görevliye teslim etmeniz gerekiyor. Örnek kartları ve nasıl doldurulacaklarını resimde görebilirsiniz.
Turist Tayland Vizesi (Tourist Visa)
Turistik amaçla 30 veya 60 günden daha uzun bir süre Tayland’da kalmak isteyenler, TR sınıfı turist vizesi alabilirler.
Tayland vizesi isteğe bağlı olarak tek giriş veya çok giriş hakkına sahip olabiliyor. Ülkeye her giriş başına 60 gün kalma hakkı var. Tayland göçmen bürolarından her giriş hakkını 1900 baht karşılığında 30 gün daha uzatmak mümkün.
Tayland vizesi üzerinde belirtilen Enter Before tarihinden önce ülkeye giriş yapmak gerekiyor. Ayrıca, tüm girişleri bu tarihten önce kullanmak gerekiyor. Ücretli uzatmayı ise bu tarihten sonra da yapmak mümkün.
Türkiye’de Tayland Ankara Büyükelçiliği ve Tayland İstanbul Konsolosluğu‘ndan hem tek girişli hem de çok girişli turist vizesi almak mümkün.
Tayland’ın komşuları olan Laos’ta Vientiane ve Savannakhet’ten, Malezya’da Penang’dan, Kamboçya’da Phnom Penh’den ve Myanmar’da Yangon’dan sadece tek girişli vize alınabiliyor.
Tek Giriş (SETV)
Tek giriş hakkı olan vizenin ücreti 40$. Giriş hakkını vizenin veriliş tarihinden itibaren 3 ay içerisinde kullanmak gerekiyor.
Bu vize ile 60 gün yani 2 ay boyunca Tayland’da kalmak mümkün.
Veya 1900 baht ücretli uzatmayı da kullanarak 60+30 gün şeklinde 3 ay boyunca kalınabilir.
Çoklu Giriş (METV)
Çok giriş hakkı olan vizenin ücreti 200$. Giriş haklarını vizenin veriliş tarihinden itibaren 6 ay içerisinde kullanmak gerekiyor.
Bu vize ile 60+60+60 gün şeklinde 6 ay boyunca Tayland’da kalmak mümkün, ancak 2. ve 4. ay sonlarında ülkeden çıkış-tekrar giriş yapmak gerekiyor.
Veya 1900 baht ücretli uzatmayı da kullanarak 60+30+60+60 gün şeklinde 7 ay boyunca kalmak mümkün, ancak 3. ve 5. ay sonlarında ülkeden çıkış-tekrar giriş yapmak gerekiyor.
Ayrıca ücretli uzatmalarla 60+30+60+60+30 gün şeklinde 8 ay kalmak mümkün, ancak 3. ve 5. ay sonlarında ülkeden çıkış-tekrar giriş yapmak gerekiyor.
Başvuru ve Gerekli Belgeler
Tek girişli ve çok girişli turist vizeleri Türkiye’de Tayland Ankara Büyükelçiliği ve Tayland İstanbul Konsolosluğu‘ndan alınabiliyor. Vize işlem süresi 1 çalışma günü. Vizelerin veriliş tarihinden itibaren 3 veya 6 ay geçerlilik süreleri olduğu için, Tayland’a gidişinize mümkün olduğunca yakın bir tarihte başvurmanızda fayda var.
Tek girişli ve çoklu girişli Tayland vizesi için gereken belgeler şunlar:
1. En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport ya da seyahat belgesi
2. 1 adet pasaport fotokopisi
3. 1 adet tamamlanmış başvuru formu
4. Son 6 ayda çekilmiş, pasaport ölçülerine uygun 2 adet başvuru sahibine ait vesikalık (4 x 6 cm)
5. Tayland gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
6. Tayland’da konaklama rezervasyonu
7. Son 6 ayda gerçekleşmiş finansal akış kaydı ve bankada en az 800 USD bulunduğuna dair maddi güvence belgesi. Aile fertlerinin toplamı son 6 ayda gerçekleşmiş finansal akış kaydı ve bankada en az 1,600 USD bulunduğuna dair maddi güvence belgesi.
8. ***ÇOKLU GİRİŞ Vize için: Başvuru sahibinin bankada en az 5700 Amerikan Doları tutarında parası bulunduğunu kanıtlayan banka hesap cüzdanı (son 6 ayın hesap hareketlerini içeren)
9. ***ÇOKLU GİRİŞ Vize için: Başvuru sahibinin çalıştığı firmadan aldığı ve iş durumunu, ünvanını, firmadaki pozisyonunu v.s. belirten antetli kağıda yazılmış iş mektubu)
10. Türkiye’de geçerli olan oturma izninin 1 kopyası (varsa)
11. Gerekli görülen durumlarda ve uygun zamanda ek belgeler istenebilir.
Vize başvuru formunu aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Word programında doldurduktan sonra çıktısını alabilirsiniz veya direkt olarak çıktısını alıp el yazısı ile doldurabilirsiniz. Başvuru formunun nasıl doldurulacağını ise örnek formda görebilirsiniz.
Tayland Vize Formu (PDF) – Tayland Vize Formu (DOC) – Örnek Tayland Vize Formu (DOC)
Ayrıca, Güneydoğu Asya’da bulunan çeşitli Tayland elçilikleri ve konsolosluklarının vize formlarını da aşağıdan indirebilirsiniz.
Vientiane (PDF) – Savannakhet (PDF) – Penang (PDF) – Kuala Lumpur (PDF) – Phnom Penh (PDF) – Singapur (PDF)
Göçmen Olmayan Vizeleri (Non-Immigrant Visa)
Tayland’da evlilik veya emeklilik sebebiyle uzun dönem kalmak, çalışmak veya iş kurmak ve öğrenci olarak bulunmak isteyenlerin göçmen olmayan Tayland vizesi almaları gerekiyor.
Bu tip vizeler evlilik ve emeklilik için O sınıfı, çalışmak veya iş kurmak için B sınıfı, eğitim görmek için ED sınıfı, gazeteciler için M sınıfı vb. olarak veriliyor. Göçmen olmayan vizeleri Türkiye’de sadece Tayland Ankara Büyükelçiliği tarafından veriliyorlar.
İlk etapta herhangi bir ülkedeki Tayland elçiliklerinden 90 gün süreyle geçerli vize aldıktan sonra, evlilik veya öğrencilik gibi sebeplerle Tayland’daki göçmen bürolarından vize 1 yıl süreyle uzatılabiliyor. Emeklilik vizesi ise elçilikler tarafından direkt olarak 1 yıllık olarak veriliyor. Tek girişli vize alan kişiler kısa bir süreliğine Tayland dışına çıkmak istedikleri takdirde, göçmen bürolarından “Yeniden Giriş İzni” için başvurmaları gerekiyor.
Aşağıda bazı vize türleri için gereken belgeler belirtilmiştir, ancak istenen belgeler başvurulan ülkedeki Tayland elçiliğine göre farklılık gösterebiliyor. Lütfen öncelikle vize başvurusu yapacağınız elçilikle iletişime geçerek gerekli belgeler hakkında bilgi alınız.
O Sınıfı Vize (Other)
O sınıfı Tayland vizesi, Tayland’da yaşayan, çalışan veya öğrenim gören eş ya da aile üyelerini ziyaret etmek isteyenler, devlet kuruluşu ya da sosyal yardım organizasyonlarına yönelik görevleri yerine getirmek isteyenler, tıbbi tedavi almak isteyenler vb. için gerekiyor.
Elçilikte vize için gerekli belgeler: En az 6 süreyle geçerli pasaport, doldurulmuş vize formu, 1 vesikalık fotoğraf, Tayland’da çalışan veya öğrenim gören kişinin pasaport/vize fotokopileri, kişinin çalıştığı veya öğrenim gördüğü kurumca elçiliğe hitaben yazılmış belge, çalışma izni veya öğrenci kimliği fotokopileri, eşlerini ziyaret etmek isteyenler için evlilik sertifikası, çocuklarını ziyaret etmek isteyenler için doğum belgesi, 80$ tek girişli vize ücreti veya 120$ çoklu girişli vize ücreti.
O Sınıfı Vize ve Evlilik Uzatması (Extension of Stay Based on Marriage)
Bir Tay vatandaşı ile evlenip Tayland’da yaşamak isteyenlere ilk etapta O sınıfı vize veriliyor. Tayland’a gidildiğinde ise göçmen bürolarından 1 yıl süreli evlilik uzatması alınabiliyor. Bu sayede visa run yapmaya gerek olmadan 1 yıl boyunca kesintisiz olarak Tayland’da kalmak ve süre bitiminde yeniden uzatmak mümkün. Ancak her 90 günde bir adres bildiriminde bulunmak gerekiyor.
Elçilikte vize için gerekli belgeler: En az 6 süreyle geçerli pasaport, doldurulmuş vize formu, 1 vesikalık fotoğraf, Tay eş tarafından Tayca yazılmış kefil mektubu, evlilik sertifikası kopyası, Tay eşin kimliğinin tasdikli kopyası, ev kayıt defterinin tasdikli kopyası, çocuğunuz varsa doğum belgesi ve kimliği, 80$ tek girişli vize ücreti veya 120$ çoklu girişli vize ücreti.
Tayland Vize Formu (PDF) – Tayland Vize Formu (DOC) – Örnek Tayland Vize Formu (DOC)
Göçmen bürosunda uzatma için gerekli belgeler: Doldurulmuş bir TM. 7 formu, pasaport/evlilik sertifikası fotokopileri, 1 vesikalık fotoğraf, ayda en az 40,000 baht gelirinizin olduğunu veya vize başvurusu yapmadan evvel en az 3 aydır banka hesabınızda 400,000 baht bulunduğunu gösteren belgeler, Tayland’da yaşadığınız evin haritası, ilişkinizin gerçekliğini ispatlayan fotoğraflar, çocuğunuz varsa doğum belgesi.
TM. 7 Formu (PDF) – TM. 7 Formu (DOC) – Örnek TM. 7 Formu (PDF)
O-A Sınıfı Emeklilik Vizesi (Long Stay)
O-A sınıfı Tayland vizesi, emekliliklerini Tayland’da geçirmek isteyen 50 yaş üzeri şahıslar için gerekiyor. O-A sınıfı vize ile Tayland’da 1 yıl süreyle kesintisiz olarak visa run yapmaya gerek olmadan kalmak ve süre bitiminde vizeyi tekrar uzatmak mümkün. Ancak her 90 günde bir bildirimde bulunmak gerekiyor.
Gerekli belgeler: Doldurulmuş 3 adet vize başvuru formu, doldurulmuş göçmen olmayan O-A formu, minimum 18 ay süreyle geçerli bir pasaport, 3 vesikalık fotoğraf, ayda en az 65,000 baht gelirinizin olduğunu veya banka hesaplarınızda en az 800,000 baht bulunduğunu gösteren belgeler, banka belgesi gösterenler için bankadan kefil belgesi, sabıka kaydınızın olmadığını gösteren belge, belirli hastalıklardan (cüzam, tüberküloz, fil hastalığı, frenginin 3. safhası, uyuşturucu bağımlılığı) muzdarip olmadığınızı gösteren belge, kişisel veri formu, 80$ tek girişli vize ücreti veya 120$ çoklu girişli vize ücreti.
Tayland Vize Formu (PDF) – Tayland Vize Formu (DOC) – Örnek Tayland Vize Formu (DOC)– Tayland O-A Vizesi Formu (PDF)
ED Sınıfı Eğitim Vizesi ve Uzatması (Extension of Stay Based on Education)
ED sınıfı Tayland vizesi, Tayland’daki üniversiteler veya dil okullarında eğitim görmek isteyenler için gerekiyor. Bir okula başvurduktan sonra, okul öğrenciye e-posta yoluyla çeşitli belgeler gönderiyor. Öğrenci bu belgeleri doldurtuktan sonra diğer gerekli belgelerle birlikte okula geri gönderiyor. Daha sonra okul bu belgeleri Tayland Eğitim Bakanlığına gönderiyor ve 2-4 hafta sonra gelen onay belgesini öğrenciye gönderiyor. Öğrenci tüm belgelerle birlikte Tayland elçiliğine başvurduktan sonra, 90 gün süreli bir vize veriliyor. Öğrenci Tayland’a gittiğinde ise göçmen bürolarından 1 yıllık vize uzatması veriliyor. 1 yıl bitiminde ise Tayland dışında bir ülkedeki Tay elçiliklerinden yeni vize başvurusu yapmak gerekiyor.
Dil kursuna yazılanların öğrenim süreleri boyunca her 90 günde bir göçmen bürosuna giderek 1900 baht karşılığında kalma izinlerini yenilemeleri gerekiyor. Ayrıca, her 90 günde bir bildirimde bulunmak gerekiyor.
Okul için gerekli belgeler: Okulun gönderdiği belgelerin doldurulmuş halleri, 1 vesikalık fotoğraf, imzalanmış pasaport kopyası, İngilizce adli sicil kaydı, yatırılan okul ücreti makbuzu.
Elçilikte vize için gerekli belgeler: En az 6 ay süreyle geçerli bir pasaport, doldurulmuş vize formu, 2 adet 3.5×4.5cm boyutunda vesikalık fotoğraf, başvurulan okuldan gelen belgeler, Tayland Milli Eğitim Bakanlığından gelen onay belgesi, uçak bileti çıktısı/fotokopisi, banka hesap özetleri, 80$ tek girişli vize ücreti veya 120$ çoklu girişli vize ücreti.
Tayland Vize Formu (PDF) – Tayland Vize Formu (DOC) – Örnek Tayland Vize Formu (DOC)
Göçmen bürosunda uzatma için gerekli belgeler: Doldurulmuş bir TM. 7 formu, pasaport/gidiş kartı/en son giriş damgası fotokopileri, 1 vesikalık fotoğraf, okulun sağladığı belgeler, 1900 baht ücret.
TM. 7 Formu (PDF) – TM. 7 Formu (DOC) – Örnek TM. 7 Formu (PDF)
B Sınıfı İş Vizesi ve Uzatması (Extension of Stay Based on Business)
B Sınıfı Tayland vizesi, Tayland’da yasal olarak çalışmak veya iş kurmak isteyenler için gerekiyor. Vizeyi alabilmek için çalışacağınız firmadan veya iş kurmak için istenilen belgeleri temin etmeniz gerekiyor. Tek girişli B sınıfı vize ücreti 80$, çoklu girişli vize ücreti ise 120$. Daha sonra Tayland göçmen bürolarından 1 yıl veya daha fazla süreli uzatma alınabiliyor.
Elçilikte vize için gerekli belgeler: Bu vize tipi için çok fazla belge gerektiği için, lütfen elçilikle iletişime geçerek öğreniniz.
Göçmen bürosunda uzatma için gerekli belgeler: Bu vize tipi için çok fazla belge gerektiği için, lütfen göçmen bürosu ile iletişime geçerek öğreniniz.
TM. 7 Formu (PDF) – TM. 7 Formu (DOC) – Örnek TM. 7 Formu (PDF)
Süre Aşımı (Overstay)
Vize muafiyeti hakkınızın veya vizenizin süresi bittikten sonra Tayland’da kalmaya devam ettiğiniz takdirde, kaldığınız her ekstra gün başına 500 baht ceza ödemek zorundasınız. Genellikle vize bitiş tarihinden sonra 1 gün ekstra kaldığınız takdirde ceza kesilmiyor. Kesilebilen maksimum ceza ücreti ise 20,000 baht. Cezanızı havaalanında ödeyebilirsiniz.
Ancak, süreyi 1 gün aşsanız dahi yasayı çiğnediğiniz için suçlu konumunda oluyorsunuz. Cezanızı ödeyemeden polis tarafından yakalandığınız takdirde, belirsiz bir süreyle göçmen bürosunda tutulma ve sonrasında da sınır dışı edilme ihtimaliniz var.
Süre aşımı cezasını ödeyecek parası olmayan kişiler genellikle mahkemeye sevk ediliyorlar. Burada yargıç genellikle daha az bir ceza tutarı belirliyor. Bu cezayı da ödeyemeyenler, her bir gün 200 baht’a sayılacak şekilde ceza tutarı kadar hapis cezasına çarptırılıyorlar ve ardından ülkeden sınır dışı ediliyorlar.
Ayrıca henüz yasalaşmamış olan bir kanun teklifine göre, süre aşımı 90 günü geçen kişiler cezalarını ödeseler bile belirli bir süreyle Tayland’a giremeyecekler. Buna göre, 90 günden fazla kalanlar 1 yıl, 1 yıldan fazla kalanlar 3 yıl, 3 yıldan fazla kalanlar 5 yıl ve 5 yıldan fazla kalanlar 10 yıl boyunca Tayland’a giremeyecekler. Cezasını ödeyemeden polis tarafından yakalananlar içinse, süre aşımı 1 yıldan az olan kişiler 5 yıl, 1 yıldan çok olan kişiler ise 10 yıl boyunca Tayland’a giremeyecekler. Ancak belirtildiği üzere bu yasa henüz yürürlüğe girmedi.
Göçmen Büroları (Immigration Office)
Tayland vizesi uzatmak, O sınıfı vizeniz varsa 90 günde bir kontrole gitmek, kayıp pasaport işlemleri vb. işlemler için bulunduğunuz yere en yakın olan göçmen bürosuna gidebilirsiniz.
Tayland göçmen büroları sayfasında bölgelere göre listeyi görebilirsiniz. Bu sayfada ise göçmen büroları lokasyonlarını gösteren Google Map haritasını görebilirsiniz.
Vize Koşusu (Visa Run)
Vize muafiyeti hakkını yenileme veya Tayland vizesi yenileme amaçlı ülkeden çıkış ve tekrar giriş yapmaya Visa Run deniliyor. Ancak, ülkeden ardı ardına çıkış-giriş yaparak vize muafiyeti hakkını Tayland’da uzun dönem kalmak için kullanan kişilerin ülkeye girişlerine artık izin verilmeyecek. Visa run yapacaksanız, aynı gün içerisinde Tayland’a giriş yapmak yerine gittiğiniz ülkede bir süre kalmanızda fayda var.
Visa run yapılabilecek ülkeler Myanmar (Burma), Malezya, Kamboçya ve Laos. Bulunduğunuz şehre en yakın olan ülkeyi seçebilirsiniz. Tayland Sınır Kapıları sayfasında bu konudaki ayrıntılı bilgileri görebilirsiniz.
90 Gün Bildirimi (Notification of Staying Over 90 days)
Eğer evlilik veya öğrencilik gibi sebeplerle Tayland’da uzun süreli kalıyorsanız, her 90 günde bir göçmen bürosuna adres bildirimine gitmeniz gerekiyor. Bu işlem için başka birisini de yetkili kılabilirsiniz. Bildirimi 90 gün bitiminden önceki 15 gün önce veya sonraki 1 hafta içinde yapmak mümkün.
90 gün raporu için gerekli belgeleri size en yakın göçmen bürosuna posta ile göndermek de mümkün. Belgeleri 90 gün bitiminden en az bir hafta önce göçmen bürosuna ulaşacak şekilde göndermek gerekiyor. Daha sonra göçmen bürosu formun alt kısmını size geri gönderiyor ve bu kısmı sonraki bildirimler için saklamak gerekiyor.
Gerekli belgeler: Pasaportunuzun kimliğiniz hakkında detaylı bilgi içeren sayfalarının, geçerli vize/en son giriş damgası/gidiş kartı fotokopileri, eğer varsa bir önceki 90 gün rapor bildiriminizin makbuzu, 5 baht değerinde pul yapıştırılmış ve adresiniz yazılmış bir zarf, tam olarak doldurulmuş bir TM. 47 formu.
TM. 47 Formu (PDF) – TM. 47 Formu (DOC) – Örnek TM. 47 formu
90 gün bildirimini genellikle ülkenin herhangi bir yerindeki göçmen bürolarında yapmak mümkün. Mesela başka bir şehirde tatildeyken de bildirim yapabilirsiniz. Ancak B sınıfı vize uzatması olanların, sadece bu uzatmayı aldıkları göçmen bürosuna bildirim yapmaları istenebiliyor.
90 gün bildirimini yapmadığınız takdirde, göçmen bürosuna giderek 2000 baht tutarında bir ceza ödemek zorundasınız. Eğer cezayı ödeyemeden polis tarafından göz altına alınırsanız, 4000 baht tutarında bir ceza ödemek zorundasınız.
Tayland’dan ayrılıp ülkeye geri dönerseniz, 90 günlük süre sayımı döndüğünüz günden itibaren başlıyor.
Yeniden Giriş İzni (Re-Entry Permit)
Eğer tek girişli bir göçmen olmayan vizesi ve uzatması ile Tayland’da kalıyorsanız ve kısa bir süreliğine Tayland dışına çıkmak istiyorsanız, Yeniden Giriş İzni başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Başvurular göçmen bürolarından yapılabiliyor.
Gerekli belgeler: Pasaport/en son giriş damgası fotokopileri, 1 vesikalık fotoğraf, tam olarak doldurulmuş bir TM. 8 formu, 1000 baht tek giriş için veya 3800 baht çoklu giriş için ücret.
TM. 8 Formu (PDF) – TM. 8 Formu (DOC) – Örnek TM. 8 formu
Kayıp Pasaport (Lost Passport)
Tayland’da pasaportunuzu kaybettiğiniz takdirde yeniden vize almanız gerekmiyor. Yeni pasaportunuz ile birlikte bir göçmen bürosuna giderek eski vizenizi alabilirsiniz. Ancak eskiden vizeniz olduğuna dair bir kanıt istenebiliyor, bu yüzden vize aldığınız zaman fotokopisini çektirmenizde fayda var. Veya vizenizi aldığınız elçilikle irtibata geçerek belge almanız gerekebiliyor.
Öncelikle pasaportunuzun kaybolduğu bölgedeki bir polis karakoluna giderek rapor almanız gerekiyor. Pasaportunuzu kaybettiğinize dair hazırlanan raporun bir kopyası size veriliyor.
Daha sonra ise polis raporu ile birlikte TC Bangkok Büyükelçiliği‘ne giderek yeni bir pasaport talebinde bulunabilirsiniz. Eğer varsa eski pasaportunuzun fotokopisini de yanınızda götürün.
Ardınansa yeni pasaportunuz veya pasaport/geçici belge, polis raporu ve eski pasaportunuzun fotokopisi/elçilik raporu ile birlikte size en yakın göçmen bürosuna giderek bir replacement visa başvurusunda bulunabilirsiniz.
Kayıp Pasaport Formu (PDF) – Kayıp Pasaport Formu (DOC)
Damgayı Yeni Pasaporta Aktarma Formu (PDF) – Damgayı Yeni Pasaporta Aktarma Formu (DOC)
Elit Kart Vizesi
500,000 baht karşılığında alınabilen elit kart vizesi ile Tayland’da 5 yıl süre ile kalmak mümkün.