- Bu konu 9 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 9 yıl 3 ay önce
Keremcan Büyüktaşkın tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 23/07/2015: 22:40 #24201
Gizem
Merhabalar bir sorum olacaktı Koh Samui adasında köpek balığı var mı ? Yani sonuçta tropikal bir ada ve okyanusa bakıyor ilerlerde köpek balığı varmı okyanusunda koh samuinin ? Var ise eğer köpek balığı turları da mevcutsa onlara katılmak istiyorumda.
23/07/2015: 23:31 #24202Merhaba,
Koh Samui tam olarak okyanusa bakıyor denemez, adanın bulunduğu Tayland Körfezi bir iç deniz ve burada büyük bir köpekbalığı popülasyonu yok. Köpekbalığı turları için en uygun yerler direkt olarak okyanus kıyısında bulunan Güney Afrika, Avustralya, ABD Pasifik kıyısı gibi yerler.
Ancak, Koh Samui’ye 2 saat mesafede bulunan Koh Tao adası etrafında küçük boyutlu ve zararsız siya uçlu resif köpekbalıklarına rastlanabiliyor. Adanın etrafında bulunan Shark Bay (Köpekbalığı Koyu) isimli bölgede şnorkelle bu videoda olduğu gibi siyah uçluları görmek mümkün.
Ayrıca, eğer scuba dalışı yapıyorsanız Tayland Körfezinde bulunan Sail Rock ve Chumpon Pinnacle gibi dalış noktalarına düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Buralarda nadir de olsa zararsız balina köpekbalıklarına ve hatta tehlikeli boğa köpekbalıklarına rastlanabiliyor.
Tayland’da zararsız leopar köpekbalıkları da bulunuyor, ancak bunlara daha çok Phuket taraflarında rastlanıyor.
İyi günler
24/07/2015: 20:05 #24203Gizem
Cevap için çok teşekkürler.. Peki Andaman Denizi kıyılarında normal bildiğimiz White Shark (Beyaz Köpekbalıkları) var mı? Ya da şöyle sorayım Andaman Denizi taraflarında köpek balığı var mı ? Yani Andaman Denizi kıyıları benim için daha mı yararlı olur ? Andaman Denizi direk okyanusa baktığı için daha çok çeşit canlı var diye duymuştum ne kadar doğru acaba ?
24/07/2015: 20:23 #24204Evet, Andaman Denizi sualtı yaşamı açısından Tayland Körfezine göre daha zengin. Özellikle Similan ve Surin milli parkları bu konuda meşhur. Bu bölgelerde genelde balina köpekbalıkları ve dev manta vatozlarına rastlanıyor.
Tayland’da büyük beyazlar var mı konusunda bir Google araması yaptım ve şu yazıya rastladım. Buradaki bilgiye göre Tayland’da büyük beyaz yok, çünkü su fazla sıcak. Büyük beyazlar, daha soğuk sulara sahip olan Güney Avustralya gibi bölgeleri tercih ediyorlar.
Eğer amacınız kafes dalışı yapıp büyük köpekbalıkları görmekse, Tayland bunun için pek uygun bir yer değil gibi gözüküyor. Önceki mesajımda belirttiğim gibi Güney Afrika, Avustralya, ABD Pasifik kıyısı vb. bunun için daha uygun yerler.
Bu arada, ben Filipinler’de zararsız balina köpekbalıkları ile beraber yüzdüm ve bu çok etkileyici bir deneyimdi. Tayland’da da balina köpekbalığı turları düzenleniyor, bu turlara katılmayı da düşünebilirsiniz.
26/07/2015: 23:55 #24210Gizem
Cevap için çok teşekkürler… Benim küçüklüğümden beri su altı dünyasına çok ilgim var yani bunun için de Tayland istiyorum başka bi ülke değil. Yani bi okyanus deyimi yaşamak istiyorum okyanus suyunu ve su altı dünyasını hep merak etmişimdir.. Yani okyanus deneyimi yaşamak için Tayland dın Phuket yani Andaman taraflarını mı öneriyorsunuz ?
27/07/2015: 01:07 #24211Evet, söylediğim üzere Andaman Denizi sualtı yaşamı açısından daha zengin. Bu bölgede bulunan dalış noktaları hakkındaki bilgileri Tayland dalış sayfasında bulabilirsiniz.
14/08/2015: 15:13 #24220Gizem
Tayland dalış sayfasından araştırdım Keremcan bey ama aklımda olan bir sorunun cevabını orada bulamadım. Bu yüzden size sorayım diye düşündüm. Sorum ; Andaman Denizi neden Tayland Körfezine göre daha sık dalgıçlar tarafından seçiliyor yani Andaman Denizi ile Tayland Körfezinin su altı yaşamı açısından ayıran en önemli etken nedir ? Yani neden Andaman denizi Tayland Körfezine göre daha çok seçiliyor. Andaman Denizinin su altı güzelliği neyden kaynaklanıyor ? Tayland Körfezine nazaran
17/08/2015: 23:30 #24226Gizem Hanım, bu konuda bir uzmanlığım bulunmadığı veya okyanus bilimci olmadığım için maalesef size daha fazla yardımcı olamıyorum. Belki dalış forumlarında sorularınıza daha fazla cevap alabilirsiniz.
08/11/2015: 02:22 #24337Burak Bekircan
Merhabalar,
Turkiye’den iki fotografci olarak Tayland’a gelecegiz, Phuket ve Bankok’ta Moken People, yuzen pazar, Tayland’tan Hindistan’a okyanus üzerinden yüzen Rajan isimli fi, sokak atıştırmalıkları akrep, böcek vs. , timsah yetiştiriciliği, kafes dövüşü gibi konulari ve ilginc insan hikayelerini ve yasam tarzlarini cekmek istiyoruz. Bu konuda bize oradaki insanlar ile iletisimimizi kuracak bir rehber ya da bolgeyi cok iyi bilen bir taksici de olabilir. Bu konuda sizin bilginiz var mi?
Ilginiz icin tesekkur ederim.
Yakinda gorusmek uzere sevgiler..11/11/2015: 17:04 #24353Merhaba,
Maalesef tanıdığım size yardımcı olabilecek bir rehber bulunmuyor.
İyi günler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.