2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #28904
    Hakki can

      merhaba arkadaşlar 5 ay önce tayland vatandaşı ile Türkiye’de evlendim.
      Biraz yardımcı olayım prosedür hakkında.

      öncelikle eşiniz bangkokta bir süre geçirecek tercüme ve onay için.

      1-Doğduğu şehirden doğum belgesi almalı hastane veya nereden alınıyorsa.
      2-Yerel ampur dan evliliğe engeli olmadığına dair yazılı belge .

      Bu belgeleri ingilizceye tercüme ettirecek ve bangkok dışışleri bakanlığına gidip onaylatacak daha sonra bangkok Türk büyükelçiliğine gidip bir damga daha vurduracak . apostil yok çünkü tayland lahey üyesi değil.

      Ne dışişleri ne de bizim elçilik hiç sorun çıkarmadan bu belgeleri kısa sürede onaylıyor.

      Türkiye’ye geldikten sonra

      yeminli noter onaylı tercüme bürosundan Türkçe diline Türkiye’de tercüme ettirilecek belgeler
      -pasaport tüm işlenmiş sayfalar dahil
      -elinizdeki ingilizce belgeler (doğum ve evlilik uygundur )

      Bu belgeler ile belediye’ye başvuru yapılacak. malesef çoğu apostil soruyor ancak güzel bir dille ihtiyaç olmadığını anlatacaksınız .biraz araştırdıktan sonra size hak veriyorlar veya daha önce o belediyede taylandlı biri evlendiyse o evliliğin belgeleri ile sizinkiler karşılaştırılıp onay veriliyor. Hatta ters birisine gelirseniz taylanda geri gitsin orjinal belgeleri ingilizce değil Türkçe tercüme ettirip büyükelçilikten yeniden onaylatıp gelsin diyen de olabilir sakın geri yollamayın belgeler ingilizce olacak taylandda!

      Her şey bittikten sonra normal Türk vatandaşları gibi evlilik oluyor, eşinizin türkçesi yoksa yeminli tercüman isteniyor dediler ancak görevli memurla güzelce konuşup ben tercüme ederim derseniz hiç sıkıntı çıkarmıyorlar 300-400 lira masraf etmeyin.

      Bu işlemler taylandda 1 hafta 10 günde halloluyor. Türkiye’de yine 1 haftada bitirirsiniz. Eşinizin 1 aylık vizesiz kalma hakkı var. Tembellik yapmazsanız bolca vaktiniz var. Evlilik cüzdanını aldıktan sonra

      https://e-ikamet.goc.gov.tr/

      adresinden bilgileri eksiksiz girip Aile ikamet izni başvurusu yapıyorsunuz.
      Eşinizden istenenler sadece pasaport fotokopileri ve sigorta.

      Eğer sgk lı çalışan iseniz özel sigorta yaptırmayın SGK müdürlüğüne “eşiniz ikamet izni alırsa sizin sigortanızdan faydalanacağına” dair provizyon belgesi talep edeceksiniz. Bu belge yeterli.

      istanbul içi 3-4 ay sonraya bile randevu veriyor sistem. Telaş etmeyin! başvuru yaptığınız tarihten itibaren randevu gününe kadar eşiniz Türkiye’de vizesiz kalabiliyor. Mutlaka ama mutlaka vize süresi geçmeden randevunuzu alın!

      BAşvuru belgesinin ilk sayfasının çıktısını yanınızda taşıyın bu sizin vizeniz .

      randevu günü sizin: sabıka kaydı,nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği,sgk provizyon belgeniz ,maaş bordrosu

      Tabi burası Türkiye mutlaka bir sürpriz çıkacak başvuru gününde eksik olarak eşinizin vize harcı yatırmasını söyleyecekler, vergi dairesine gideceksiniz ancak ödeyemeyeceksiniz çünkü eşinizin vergi numarası yok. Şimdi yeniden başka bir binaya gidip eşinize vergi nosu alacaksınız. Yanınızda gelmesine gerek yok.Pasaport fotokopisi ve dilekçe yazıp alınıyor. Daha sonra 440 lira yatırıp tek nüshalık dekontu alıp göç idaresine yeniden eksik evrak tamamlamak için gideceksiniz. herhangi bir eksik evrakınız varsa size 30 gün süre veriyorlar. Bu sürede eşinizin Türkiye’de kalmalı. Ayrıca eklemem lazım, göç idaresi başvrusundan sonra eşiniz maksimum 15 gün yurtdışı çıkışı yapabilir 15 günden uzun taylanda geri dönerse başvurusu geçersiz olur buna da dikkat edin.

      Her şey tamamsa görevli memur da iyi günündeyse mülakata falan girmeden size geçici başvuru yapıldığına dair damgalı bir a4 çıktısı veriyor . Bu belge ile yabancı kimlik kartı sonucu gelene kadar Türkiye’de sıkıntısız kalması demek. 1 hafta ve 6 ay arasında olumlu olumsuz cevap posta ile geliyor. Biz 3 yıllık başvuru yaptık pasaport süresi 3 yıl sonra bittiği için. başvurunuz eşinizin pasaport süresinden 3 ay (yanlış hatırlamıyorsam) önce olmalı maksimum.

      Bizim kimlik kartımız 2 haftada ptt kargo ile geldi ve bitirdik.

      Sadece internette yazılı dokümanlar yeterli değil bazı şeyleri bire bir tecrübe eden birinden dinlemeniz umarım faydalı olmuştur.

      #28905
      Keremcan Büyüktaşkın
      Anahtar yönetici

        Merhaba,

        Bu soru forumda çok soruluyordu, ayrıntılı bir şekilde anlatmanız çok iyi olmuş. Emeğinize sağlık, teşekkürler.

      2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.