- Bu konu 13 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 8 yıl 1 ay önce
Ezgi tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26/12/2013: 21:14 #20079
Merhabalar,
Açıkçası Tayland’da turistik olmayan yer sayısı çok az. Şu an zaten yüksek sezon olduğu için her yer bayağı kalabalıktır. Koh Phi Phi son derece güzel bir yer, ancak oldukça da turistik.
Zamanınız kısıtlı olduğu için belki Bangkok yakınlarındaki yerlere gidebilisiniz. Mesela tarihi yer olarak Ayutthaya veya Kanchanaburi’ye gidebilirsiniz. Sonra da Pattaya yakınlarındaki Koh Chang adasına gidebilirsiniz.
İsterseniz öncelikle Tayland rotaları sayfasına bir göz atın ve size uygun olabilecek yerleri belirleyin.
İyi günler
26/12/2013: 23:23 #20081Mert
Teşekkürler açıklama için
Ben açıkçası pahalı olmayacak, biraz Fethiye’deki Kabak gibi, bir yer arıyorum. Araba kiralamama gerek olmayacak rahat kafa dinleyeceğim bir yer, Koh Samui’yi düşündüm, uçak bileti ama 300 dolara geliyor. Siz ne dersiniz? Biraz backpackerların takıldığı bir yer olsun, ama çok gece hayatı olmasın.. Koh Phagan’da falan gece hayatı sevimsiz görünüyor.26/12/2013: 23:35 #20082Koh Phangan benim Tayland’daki favori mekanım, ki ben de partilerle veya gece hayatı ile ilgilenmiyorum. Adada sakinlik veya parti arayanlar için onlarca değişik plaj var. Hatta Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi gibi ulaşılması zor, sadece tekneyle gidilebilen plajlar da var. Detaylı bilgileri Koh Phangan plajları sayfasında bulabilrsiniz.
Ucuz ulaşım için de, uçakla Surat Thani’ye gidip oradan feribotla Koh Phangan’a geçebilirsiniz. Tek yön uçak bileti 30$ civarında. Air Asia veya Nok Air sitelerinden erken rezervasyon yapabilirsiniz. Nok Air’ın uçak+feribot kombine seferi de var. Ancak bu yolla gitmek en az 4-5 saat kadar sürecektir onu da ekleyeyim.
Koh Tao adasını da tavsiye ederim, orada da çok sakin ve güzel plajlar var. Ayrıca oldukça iyi dalış-şnorkel imkanı da var.
Koh Samui’yi ise pek backpacker mekanı olmadığı için fazla tavsiye etmiyorum. Buraya direkt uçuş da pahalı, çünkü sadece belirli 1-2 havayolu uçuyor. Ama gene Surat Thani üzerinden gitmek de mümkün.
Bu arada, o kadar uzağa gitmeyeyim derseniz Pattaya yakınındaki Koh Chang adasında da bazı backpacker plajları var.
İyi günler
26/12/2013: 23:54 #20085Mert
Ben son gün Bangkok’da olacağım, o yüzden tavsiyenize uyayım, Koh Phangan en mantıklısı gibi görünüyor, sanırım 1 hafta yalnız takılıcam, sıkılmam herhalde. Belki bir gün Bangkok’tan tarihi yerleri görmeye giderim.
Çok teşekkür ederim bilgiler için, iyi çalışmalar.
17/01/2014: 14:19 #20470derya
Merhabalar;
Öncelikle bu detaylı ve güzel site için size teşekkürlerimi sunarım gerçekten aradığım ve kafama takılan her şey en ince ayrıntısına kadar incelenip anlatılmış emeğinize sağlık.
Ancak şahsi rotam için aklıma takılan birkaç soru oldu 31.01.14ile 19.02.14 tarihlerinde vietnm-kamboçya-tayland rotası çizdim kendime bankoka üç gün ayırdım chang mai de planlarım dahilindeydi fakat adalar çok cezbedici görünüyor normalde üç gün bankok üç gün üç gün chang mai ve 5günümü koh samui’ye ayırmıştım.phuket ve etrafında da oldukça güzel adalar ve milli parklar var.plandan chang mai’yi çıkarıp bu arta kalan 8gün ko samui ve phuket’e yeterli mi? ve bir soru daha adalar arası yani phuket ve samui arası ulaşım varmı varsa çok zaman alır mı.çok teşekkür ederim.19/01/2014: 09:18 #20480Merhabalar,
Öncelikle site ile ilgili güzel sözleriniz için teşekkür ederim, faydalı olmasına sevindim.
Sorunuza gelince, 8 gün Phuket & Koh Samui için sanırım yeterli olur. Phuket’ten hızlı minibüs-feribot kombine seferi ile Samui’ye ulaşmak muhtemelen 6 saat kadar sürecektir. Bunun ücreti 40 TL civarında. Direkt olarak uçmak da mümkün ancak bu biraz pahalı, tek yön bilet ücretleri 200 TL civarında.
Phuket’te 1-2 gününüzü adayı gezmeye, 1 günü Phang Nga milli parkı turuna, 1 günü de Phi Phi adaları turuna ayırabilirsiniz mesela.
Samui’de ise Ang Thong milli parkını ziyaret etmenizi de tavsiye ederim.
Şimdiden keyifli yolculuklar dilerim.
İyi günler
14/12/2016: 15:09 #28149burçin
Merhabalar,
Öncelikle size böyle bir site hazırlayıp ayrıntılı bilgiler verdiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Günlerdir hemen hemen tüm yazılarınızı okudum.14 günlük gezimizin her gün rotasını değiştiriyorum en sonunda fikir almaya karar verdim.21 ocak-4 şubat bangkok gidiş dönüş bilet aldık.Ben eşim ve 9 yaşındaki kızım ile seyahat edeceğiz.bize rota konusunda yardımcı olursanız çok ama çok makbule geçecek.Acaba 2 gün de siem reap e gidip tapınakları görmeyi de ekleyebilir miyiz ne dersiniz zor mu olur?
Şimdiden teşekkür ederim.15/12/2016: 20:03 #28164Merhaba,
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Tayland rotaları bölümünü incelediniz mi acaba? Burada çeşitli rotalar var, bu rotalardan birini seçebilir veya listelenen yerlerden size uygun olanları seçerek özel bir rota oluşturabilirsiniz. Ne tip yerleri sevdiğinizi bilmediğim için ben direkt bir tavsiyede bulunamıyorum. Eğer bu bölgeye yakın zamanda yeniden gitmeyecekseniz, Siem Reap’e gitmenizi de önerebilirim, Angkor tapınakları gerçekten görmeye değer güzellikte.
İyi günler
03/01/2017: 17:32 #28315Burçin
Keremcan bey ilginiE çok teşekkür ederim.Ben rota sayfanızıda ayrıntılı olarak inceledim.şimdilik kamboçyayı plandan çıkardık belki seneye düşünebiliriz.şimdi şöyle bir plan yaptık bangkok a varışta sadece dinlenmek için orada bir gece kalıp ertesi sabah için krabi ye uçak bileti alalım bangkok gezisini dönüşte son 3 güne bırakalım dedik.dönüşte gene krabiden uygun fiyatlıolduğu için ordan yapacağız.geriye kaldı bize uygun fiyatlı kalma imkanı sunan sakin plajları olan adaları seçmeye.bu konuda ne dersiniiz hangi adalar ya da ada bize uygun olur 9 yaşında kızımızda yanımızda olacak.şimdiden çok teşekkür ederim.sevgilerimle
04/01/2017: 21:38 #28316Merhaba,
Krabi’deki en güzel plaj muhtemelen Railay, ancak burası biraz kalabalık olabiliyor. Biraz daha sakin bir yer arıyorsanız mesela Khlonh Muang veya Tub Kaek plajlarını tercih edebilirsiniz. Ancak burada sadece lüks seçenekler var. Ayrıntılı bilgileri Krabi Plajları sayfasında bulabilirsiniz.
Eğer sadece Krabi’de kalmayı planlamıyorsanız Koh Phi Phi’ye de geçebilirsiniz. Burada ada merkezi dışındaki plajlar oldukça sakinler, bunlardan birisini seçebilirsiniz. Bu konudaki bilgileri de Koh Phi Phi Plajları sayfasında bulabilirsiniz.
Sanırım fazla yer değiştirmek istemiyorsunuz, bu takdirde Bangkok, Krabi, Koh Phi Phi sanırım yeterli olur. Ama Koh Phi Phi’den Phuket’e geçip oradan Bangkok’a da dönebilirsiniz.
Sonuçta, mesela 2 gün Bangkok + 5 gün Krabi + 5 gün Phi Phi + 2 gün Bangkok gibi bir şey olabilir.
Veya 1 gün Bangkok + 4 gün Krabi + 3 gün Phi Phi + 4 gün Phuket + 2 gün Bangkok
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi günler
19/01/2017: 13:41 #28318burçin
Keremcan bey tekrar merhaba,
Sizi de bıktırmak istemiyorum ama bizim planlarda şöyle birşeyler yapmış eşim.22 ocak bangkok iniş 25-27 ocak bangok ta kaldıktan sonra surat thaniye uygun uçak bileti almış oradan 2 gün khao sok milli parkında kalalım diyor.Sonrası meçhul 🙁 dönüşümüz 4 ocak sabah 8:30 krabi-bangkok-istanbul şeklinde.27 -4 şubat arası için ne yapabiliriz sizce?Otellerin hepsi neredeyse dolu( yani uygun bütçeli), Rezervasyonsuz seyahat etmek bizi çok zorlar mı ne dersiniz?
Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim23/01/2017: 14:05 #28323ismail
slm ben 21 şubat ile 2 mart arasında taylanda gidecem
beraber takılmak isteyen özgür ruhlukafadar arkadaş varsa instagramdan istek göndersin haberleşelim 🙂
instagram: ismailsarrr19/09/2017: 22:57 #28913Ezgi
Öncelikle merhaba, site için emeğinize sağlık, çok değerli bilgilere ulaştım. Uzun bir inceleme faslının ardından kafam çok karıştığı için size sormak istedim. Ocak 2018’de 4 arkadaş olarak 9 günlük bir gezi planlıyoruz ama kararsızlıktan sadece gidiş-dönüş biletlerimizi alabildik. 2 gün Bangkok, 2-3 gün Koh-Sok’ta kalmayı planlıyoruz, geri kalan zamanda da başka bir/iki adada kalmak istiyoruz fakat ilk kez gideceğimiz ve büyük ihtimal tekrar gitme fırsatımız olmayacağı için doğru bir seçim yapmak istiyoruz. Aşırı turistik ve kalabalık mekanlar ilk tercihimiz olmamakla birlikte bize öneriniz olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim.
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
